Svar på ofte spurte spørsmål

Er det aldersbegrensning ombord?

I utgangspunktet ikke. Dette kommer an på turens opplegg:

  • Seilkurs og samarbeidstrening: På grunn av tunge tak og moden tenking, er er vanskelig å tilpasse kursene til barn under 10-12 år. Under slike opplegg må vi dermed sette aldersgrensen på rundt 12 år. Dette
  • Rene opplevelsesturer - fisketurer og utflukter: Disse turene går med seil eller motor. På disse turene er vi såpass beslått med mannskap at vi kun trenger hjelp fra de passasjerene som selv ønsker å være "mannskap". Vi har derfor ikke aldersgrense på disse turene. Imidlertid ønsker vi at foreldre er ansvarlige og passer på sine barn. Hildringstimen er en spennende båt med mange muligheter for å klatre. Samtidig har den ikke dekk og rekkverk på samme måten som større båter bygd for passasjerdrift. Spedbarn er også greit, og der er fine muligheter for å få stelt barnet inne i løftingen, hvor der er bord, køyer og muligheter for å få varmet vann.

Kan gravide delta på aktiviteter med Hildringstimen?

Dette skal vi la den gravide selv få bestemme. Først og fremst kommer det an på hvor mye man selv føler at man kan greie. Man behøver ikke å henge tau og gjøre fysisk krevende manøvre ombord, da ingen turer med Hildringstimen forutsetter noe annet av våre passasjerer enn at de liker å være på havet.

Diffrensieres det på priser for voksne og barn?

Vi opererer med barnepriser for barn i alderen 4-10 år. Barn under 4 går gratis. Se forøvrig i punktet om aldersbegrensning.

Hvordan bør vi kle oss?

Dette kommer selvfølgelig an på været og turens varighet. Vi anbefaler imidlertid solide fritidsklær og sko/støvler. Det er lurt å tenke regn til sjøs. Skal vi på langtur anbefaler vi skikkelig 100% vanntett regnhyr av det solide slaget. En sydvest angrer du ikke på å ha med deg!

Hva slags servering kan vi få?

I utgangspunket det du måtte ønske, dersom dette avtales på forhånd. Vi har brukbare kokemuligheter ombord, og tilbereder solide porsjoner. Vi er glade og fornøyde når vi får lov til å brilliere med variasjoner over det som vi måtte få dradd over ripa. Uansett skal du få en kopp kaffe og noe enkelt å sette tennene i.

Får vi låne redningsvester ombord?

Vi har 10 redningsvester ombord i forskjellige størrelser. Vi krever ikke at alle voksne, svømmedyktige går med flytevester på til enhver tid, men ønsker at barna har dem på hele tiden. Har du en favorittredningsvest, anbefaler vi at du tar den med.

Kan man gå i ly og varme seg dersom man blir kald og våt?

Der er grei sitteplass til 6-7 mennesker inne i Hildringstimens løfting. Der er en god liten vedovn som gjør livet lunt i løpet av få minutter.

Er der wc og vaskemuligheter?

Hildringstimen er en åpen tradisjonell fiskebåt med de mest spartanske løsningene som finnes met hensyn til det sanitære... Vi har ferskvann ombord som kan varmes for en vask. Selv bruker vi havet, slik som fiskere og vikinger i tusener av år har gjort det.

Når det gjelder toalettordningen, er dette på planleggingsstadiet. I nøden har det imidlertid vist seg at "Siri" (en vaskepøs med tau i håndtaket) i kombinasjon med en stund for seg selv bak lukkede dører inne i løftingen, har avhjulpet de fleste nødsituasjoner...

Hvordan er båten utstyrt mht. kommunikasjon og navigasjon?

Kommunikasjon: Vi har mobiltelefon og VHF til kommunikasjon. Vi beveger oss ikke ut i fartsområde 3 (åpent hav) med passasjerer, og vil dermd aldri være lengre fra land og folk, enn at man skal kunne nå hus i løpet av en times tid.

Navigasjon: Vi har kart, kompass og GPS. Vi går kun i kjent farvann (fartsområde 1 og 2), og tar værforbehold. Alle førere av båten har båtførerbevis.

Kan man låne fiskreredskaper ombord?

Vi har et par fiskestenger, dorg og er jukse som vi villig låner bort.

Kan dere garantere å se hval eller at vi får fisk?

Havet tar og havet gir. Personlig har jeg ALDRI vært på fisketur i nordnorge uten å ha fått fisk, men tar ikke sjansen på å gi garanti. Når det gjelder hvalen, er det noe enklere. Siden Hildringstimen bare opererer i kystnære farvann, vil vi ikke kalle turen for en hvalsafaritur dersom ikke hvalen er til stede. Når hvalen er i Tysfjord/Ofotenområdet, er vi også der. Da skal det under normale omstendigheter ikke være vanskelig å finne den. Garanti vil vi heller ikke gi her, siden hvalen svømmer fort - fortere enn Hildringstimen kan gå!

Skulle det mot formodning bli bom på slike turer, har vi imidlertid mulighet til å gi deg en opplevelse for livet uansett. En båt som Hildringstimen under seil er det i seg selv...

Er vi forsikret ombord?

Foreløpig ikke. Vi arbeider med å få godkjent hildringstimen for passasjerfart. Når dette sertifikatet er kommet oss i hende, har vi anledning til å forsikre våre passasjerer. I mellomtiden ber vi om at engstelige sørger for at de har reiseforsikring som også dekker dem på sjøen.