Samarbeidstrening med Hildringstimen

En nordlandsbåt seiler ikke seg selv - den krever sitt mannskap, og dere blir derfor nødt til å jobbe sammen. Dette gjør derfor Hildringstimen til et perfekt verktøy, enten dere trenger å skjerpe gruppesamarbeid i bedriftssammenheng, eller dere bare ønsker en annerledes sosial opplevelse.

Etter en kort runde med teori og historie, hvor vi også tildeler hver enkelt sine oppgaver ombord, er dere selv klare for å ta båten ut på seiling.

Under kyndig veiledning fra instruktørene skal vi drille på rutiner for å sette seil og ta i hop. Vi skal lære å vende under (kuvending) og over stag, og vi skal se at de gamle vikingene og fiskerne som brukte råseil ikke hadde noen problemer med å seile mot vinden.

Gevinsten av et godt lagarbeid oppdager vi fort ombord. Båten går fortere, vendingene blir problemfrie uten bakseiling, og stemninga tar seg opp.

kursDen perfekte størrelsen på mannskap for å seile Hildringstimen er 3-6 personer. Er dere flere er det gunstig å dele dere opp i to mannskap, hvor man bytter om å seile og observere.

Vi bruker Forbundet Kystens Høvedsmannsutvalgs opplegg "Godt Sjømannskap i Tradisjonelle bruksbåter", som grunnlag for treninga. Dette opplegget er basert på de gamle tradisjonene, og vi får samtidig mye historie med på kjøpet.

Det er mange spørsmål som kan stilles om en tur med Hildringstimen. Vi har laget en liste med svar på ofte spurte spørsmål.

Bildene på denne siden er tatt under Ronald Nicolaisens kurs på Hegge i Velfjorden, sommeren 2000.