Seilkurs med Hildringstimen

Å seile stor nordlandsbåt, er en opplevelse som gir uendelig mer enn gleden av bare å være på havet. Ved hjelp av over tusen år gammel teknologi lærer du å mestre elementer som våre forfedre daglig levde og virket i.

Etter en kort runde med teori og historie, hvor vi også tildeler hver enkelt sine oppgaver ombord, er dere selv klare for å ta båten ut på seiling.

Under kyndig veiledning fra instruktørene skal vi drille på rutiner for å sette seil og ta i hop. Vi skal lære å vende under (kuvending) og over stag, og vi skal se at de gamle vikingene og fiskerne som brukte råseil ikke hadde noen problemer med å seile mot vinden.

Med jevne mellomrom tar vi med oss folk på tur. Formålet er alltid å kunne dele gleden av å seile i kombinasjon med å øke interessen for en utdøende tradisjon. Om dere er en gruppe, kan det være aktuelt å leie oss for en avtalt tid. Er du alene, oppfordrer vi deg til å kontakte oss for å høre når neste anledning byr seg.

På våre seilkurs legger vi også vekt på trivelig sosial omgang, og våre samrbeidspartnere kan supplere med sine tjenester i den grad det ønskes.

Det er mange spørsmål som kan stilles om et seilkurs med Hildringstimen. Vi har laget en liste med svar på ofte spurte spørsmål. Fant du ikke svaret på ditt spørsmål, skal du ikke nøle med å stille dem direkte til oss.

Vi bruker Forbundet Kystens Høvedsmannsutvalgs opplegg "Godt Sjømannskap i Tradisjonelle bruksbåter", som grunnlag for treninga. Dette opplegget er basert på de gamle tradisjonene, og dere får mye historie med på kjøpet.