Dette er nettsidene til fembøringen Hildringstimen. Ikke til å forveksle med nettportalen med samme navn, selv om den er laget av samme person.

Som Erik Byes dikt til høyre her lar deg fornemme, er et liv i ekteskap med en tusen år gammel nordlending noe mer enn å bare seile. Det er en livsstil og en utforskning av vårt opphav og tradisjon. Det er balsam for sjelen og hjelp til å minne deg på å være ydmyk for elementene og våre forfedres tapte viten. Det er saltvann i håret og tøffe tak, men det er først og fremst helt fantastisk.

Nyheter

Besøk bildearkivet

Hildringstimen i fjæsboka
Hildringstimen i Seilas-artikkel
Lofotturen 08
Ingen nyheter?
Foto til begjær...

I arkivet

Nyheter 2001
Nyheter 2002
Nyheter 2003
Nyheter 2004
Nyheter 2005
Nyheter 2006
Nyheter 2007
Nyheter 2008
Nyheter 2009

Litt om båten og oss

Fembøringen Hildringstimen ble bygget i Alsli i Bindal av båtbyggerne Jann og Erling Asli, som er to av de aller siste tradisjonsbyggere av nordlandsbåter. Det var den første nordlandsfembøringen som ble sjøsatt i det nye årtusenet.

Båten ble rigget av meg selv, under kyndig veiledning av Ronald Nicolaisen, som i en årrekke har vært sentral i nordlandsbåtmiljøet på Sørhelgeland.

I motsetning til de fleste andre nordlandsfembøringene, er ikke Hildringstimen eid av et andelslag. Eierandelene er fordelt på høvedsmannen og frua, og Hildringstimen er først og fremst en båt bygget til glede og adspredelse for familien og nære venner.

Bildet til høyre viser den lille høvedstausa Kristine, vår gode venninne Frid Fastbø, og høvedsmannsfruen Sølvi Øgsnes. Familiens minste, halstausa Ingrid tar seg en lur i løftingen.

Det er vanskelig å seile Hildringstimen med familien som eneste mannskap, så vi har gode venner som er lett å be... Det regulære mannskapet har derfor fått sin egen side.

Båten brukes også i kommersiell drift for å holde avdragene på armlengs avstand. Det er med andre ord mulig å leie båten til forskjellige aktiviteter. Klikk knappene i venstremargen for å finne ut mer om dette.

Jeg har dokumentert planleggings- og byggeprossessen ganske behørlig. Dette finner du derfor på sidene om byggeprosessen,